vineri, iunie 11

My past

Cum te-ai simti daca ti-ai revedea trecutul doar pentru o clipa? Intreaba-i pe cei care stiu deja, cei care isi vor aminti doar din dragostea pe care ti-o poarta... si o sa afli.

Era micuta, 2.950 kg, aceeasi greutate pe care fratele ei o avuse cu 4 ani in urma, chiar in acel moment, ochii negri, si apetitul. Da! Se observa din departare ca sunt fratiori. Mama isi dorise mereu o fata pe care sa o numeasca Oana, dar s-a ales cu un baiat, iar Oana a venit cu cateva saptamani dinainte de termenul prezis de doctor (mama stiuse ca, de fapt, doctorul se inselase de la bun inceput). Trebuia sa soseasca prin Septembrie, dar ea s-a grabit si a venit la mijlocul lui August (Mama totdeauna spunea ca a vrut sa fie "leoaica").

Din nefericire, nu prea avuse noroc cu alaptatul si la nici nu 6 saptamani, Mama si fetita ei erau in spital... nu suportase laptele de la vacuta, iar acum internarea era ceva inconturnabil. Era foarte "rea de mancare" cum zicea Mama, dar laptele praf a satisfacut-o complet, inlaturand toate noptile pline de urlete in care ea ramanea adesea cu pofta'n cui...

Si pana la urma a ramas si fara lapte praf. Adica tatal ei nu cumparase si s-a dus bunicul ei sa ia, dar a luat alt tip (ei ii placea Robaby) si ea nu l-a mai baut.

A inceput sa manance si de vacuta, insa doar daca avea si gris (si acum ii place grisul) si mai manca un tip de branza care se facea cu ajutorul unor pastile numite Pastile de Calciu Lactic.

A fost cuminte, rea doar cateodata, ca toti copii dealtfel. A mers de mica la gradinita, nu avea nici 2 anisori, abia mergea pe propriile picioruse cand a intrat prima data pe usa aceea mare si verde. Si i-a placut. La 4-5 anisori iesea de la gradinita si fugea in clasa la fratele ei care inca mai avea ore si invatatorul lui o lua si o facea Avionasul pe deasupra capului celor care nu isi facusera temele. Il chema Iustin, dar ea il poreclise Cap Rotund, cu toate ca ea pronunta " Capratund".

Toate invatatoarele si educatoarele ii aduceau dulciuri, hainute si jucarii, de fapt, nu numai ele. Mereu fusese rasfatata dar asta nu o facea o fata razgaiata sau care sa nu aprecieze ceea ce are. Tot de pe la 4 ani a inceput sa fie constienta de scandalurile din familia ei asa ca a ramas putin traumatizata de anumite amintiri. Din grupa pregatitoare a invatat sa citeasca asa ca si-a cautat alinarea prin carti. A terminat clasele I-IV pe primul loc, iar V-VIII l-a continuat la fel.

Acum , la sfarsit de clasa a IX-a a luat Mentiunea a V-a si e foarte fericita de acest fapt. Inca il mai intalneste pe Capratund de fiecare data cand merge la banca pentru a-si plati facturile (acum e functionar la BT) si aman2 zambesc de fiecare data cand se vad.

Banuiesc ca v-ati dat seama ca fetita sunt eu.