duminică, noiembrie 21

9 lucruri la care femeile sunt mai bune decat barbatii

Femeile conduc mai bine decat barbatii

Asta este contra conceptiei populare, care spune ca femeile sunt soferi prosti. Cercetatorii de la Carnegie Mellon University au descoperit, dupa ce au studiat informatii despre trafic din 2007, ca barbatii sunt cu 77% mai expusi riscului de a deceda intr-un accident de masina decat femeile.

Femeile coopereaza mai bine decat barbatii

Putem vedea asta peste tot, insa daca tot vreti sa vedeti ceva oficial, cititi urmatoarele. Un studiu realizat de Rolf Kuemmerli si alti cercetatori de la universitatile din Edinburgh si Lausanne indica faptul ca femeile coopereaza mai bine decat barbatii. In acest studiu, bazat pe jocuri practicate de 100 de studenti elvetieni, femeile au cooperat de doua ori mai mult decat barbatii.

Femeile mananca mai bine decat barbatii

Asta probabil nu este atat de evident. Un studiu realizat pe 14,000 de americani, de catre Universitatea din Minnesota, a aratat faptul ca in timp ce barbatii prefera sa manance pizza sau carne, femeile consuma mai multe fructe si legume.

Femeile au rezultate mai bune la testele contra-cronometru

Daca timpul este pretios, atunci o femeie se descurca mai bine decat un barbat. Cercetarea realizata de profesorii Universitatii Vanderbilt a scos la iveala faptul ca femeile obtin scoruri mai bune la teste de inteligenta cronometrate, fata de barbati. Acelasi studiu, publicat in revista Intelligence, nu a gasit diferente mari la testele fara un timp anume de finalizare, asadar o femeie gandeste mai repede decat un barbat.

O femeie intelege mai bine o relatie decat un barbat

Cand vorbesti despre o relatie, majoritatea barbatilor se incrunta. Acum stiti si de ce...stiu foarte putine lucruri despre relatia lor. Un Studiu realizat de Universitatea Hebrew din Ierusalim a demonstrat ca femeile au o mult mai mare acuratete in descrierea perceptiei partenerului. Studiul a fost publicat in ScienceDaily si a fost realizat pe 97 de cupluri din Statele Unite.

Femeile comunica mai bine decat barbatii

Asta este demonstrat stiintific. Louann Brizendine, doctor neuro-psihiatric la Universitatea California din San Francisco, a descoperit ca femeile pot spune in jur de 20,000 de cuvinte pe zi, pe langa cele doar 7,000 ale barbatilor. Dupa parerea lui Brizendine, aceasta diferenta este mai mult de natura biologica decat sociala.

Femeile invata mai bine decat barbatii

De aceea fetele obtin in medie note mai bune la scoala, fata de baieti. Doctorul Simone Kruger a publicat un studiu care spunea ca fetele invata mai bine pentru ca impartasesc idei si experiente una cu cealalta, pe cand baietii sunt mult mai rezervati si mai ineficienti.

Femeile investesc mai bine decat barbatii

Nu credeti nu? Stim cu totii ca exista mai putine femei investitoare decat barbati, insa acelea putine au mai mult succes decat barbatii. Un studiu NAIC a aratat faptul ca femeile castiga in medie cu 1,4% mai mult decat barbatii.

Femeile indura stresul mai bine decat barbatii

Studiul realizat de Universitatea din California si publicat in iulie 2000 in revista Psychological Review, a descoperit unele diferente biologice si de comportament, legate de felul in care femeile si barbatii indura stresul. Se pare ca o femeie cauta suport social pentru a scapa de stres, in timp ce barbatii il infrunta fata in fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu