miercuri, august 13

Manuscrisul găsit la Accra - Paulo Cuelho

"Nu există nici victorie, nici înfrângere, în ciclul naturii există doar mişcare."

"Cicatricile sunt medalii gravate cu fier şi cu foc în carne şi îi vor speria pe duşmani, dovedindu-le că omul din faţa lor este călit în luptă. (...) Cicatricile vorbesc mai tare decât tăişul sabiei care le-a făcut."

"Înfrângerea ia sfârşit când ne angajăm într-o luptă nouă. Renunţarea nu are un sfârşit: este o alegere în viaţă."

"Fără singurătate, iubirea nu va rămâne mult timp lângă tine. Pentru că şi iubirea are nevoie de odihnă, ca să poată călători prin ceruri şi să se arate sub alte forme. (...) Singurătatea nu înseamnă lipsa de companie, ci clipa când sufletul nostru are libertatea să stea de vorbă cu noi înşine şi să ne ajute să hotărâm cursul vieţilor noastre."

"La fel cum iubirea este condiţia divină, singurătatea este condiţia umană. Şi amândouă convieţuiesc în bună pace pentru cei care înţeleg miracolul vieţii."

"Frumos nu înseamnă la fel, ci deosebit. Nu ne putem închipui o girafă fără gâtul ei lung sau un cactus fără țepi. Piscurile mereu altfel ale munților ce ne înconjoară îi fac mai impunători. Dacă mâna omului ar încerca să le dea tuturor aceeași formă, nu ar mai trezi respect. Ceea ce pare imperfect este tocmai ce ne surprinde și ne atrage."

"...adevărata dragoste este cea care cucereşte şi niciodată nu se lasă cucerită."

"Iubim pentru că avem nevoie să iubim. Fără asta, viaţa îşi pierde orice noimă, iar soarele încetează să mai strălucească."

"Dacă numai trupurile se unesc, nu există sex - doar plăcere. Sexul merge mult dincolo de plăcere. În el se îmbină relaxarea şi încordarea, durerea şi bucuria, sfiala şi curajul de a depăşi limitele. Cum să împaci atâtea stări care se bat cap în cap? Nu e altă cale decât prin dăruire. Pentru că actul dăruirii înseamnă Am încredere în tine."

"...timpul va înceta să mai existe. Pentru că pe tărâmul plăcerii care se naşte din iubire adevărată totul este nesfârşit."

"Ce înseamnă reuşita? Să te poţi duce la culcare în fiecare noapte cu sufletul împăcat."

"Iubeşte. Nu vorbesc aici numai de iubirea faţă de altcineva. Să iubeşti înseamnă să fii pregătit pentru minuni, pentru victorii şi pentru înfrângeri, pentru tot ce se întâmplă în fiecare zi în care ne-a fost hărăzit să umblăm pe faţa Pământului."

"Adevăratul îndrăgostit e cel care înţelege că loialitatea nu poate înflori decât în prezenţa libertăţii. Şi, fără teamă de trădare, acceptă şi respectă visul celuilalt - încrezându-se în forţa mai mare a iubirii."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu